Ontwerp

Heb je een idee voor een product of werkstuk, maar heb je niet de tijd of kennis om jouw idee te vertalen naar een werktekening? Ook dan kun je terecht bij Slagter. Onze tekenaars denken met je mee en weten jouw productidee moeiteloos te vertalen naar een 2D- of 3D-ontwerp. Ook kunnen we de 3D-tekeningen omzetten naar werktekeningen, met bijbehorende stuklijsten en een kostprijsberekening. Vervolgens gaan we aan de slag in onze werkplaats, om jouw idee te vervaardigen met behulp van onze watersnijmachine en/of andere metaalbewerkingmachines.

  • 2D- ontwerp
  • 3D- ontwerp
  • Werktekeningen

Of je nu piepkleine gaatjes in titanium wilt boren, een tekst in aluminium wilt graveren of zonder veel nabewerking en toch zeer nauwkeurig een RVS-figuur wilt snijden: het is mogelijk met de watersnijtechniek. In onze fabriek in Roodeschool snijden we ieder type plaatmateriaal: snel, secuur en zonder materiaalvervorming.

Snel & efficiënt
Het grote voordeel is dat we ervaring hebben met uiteenlopende softwareprogramma’s. Zo hebben we licenties voor en ervaring met:

  • Spaceclaim 3D-modeling software: met deze software kunnen we eenvoudig 3D-ontwerpen tekenen of bestaande modellen aanpassen. Met dit programma maken we onze tekeningen voor in de werkplaats.
  • Edgecam 3D-frezen: hiermee kunnen we kwalitatief hoogwaardige en op botsingen gecontroleerde gereedschapsbanen genereren. Dat stelt ons in staat om complexe producten en vlakken te bewerken. Naast snelle en efficiënte freesstrategieën voor prismatische onderdelen, biedt Edgcam ook krachtige mogelijkheden om lastige oppervlakken na te bewerken.
  • Autocad: het CAD-programma waar we onze technische 2D-tekeningen mee maken.

Ontwerp & productie onder één dak
Zowel het ontwerp- als productieproces vinden bij Slagter plaats onder één dak, in dezelfde fabriek. Daardoor kunnen we snel ingrijpen bij onduidelijkheden en volgen de processen elkaar snel op, zodat we in geringe tijd hoogwaardige producten kunnen opleveren.

Zoek je een technisch tekenaar die jouw idee om kan zetten in een 3D- of 2D-tekening? We helpen je graag verder.